Ingen mänsklig rättighet att resa till Sverige

Håller Moderaterna på att vakna? Är utspelet igår en kursomläggning bort från utopism och ohämmad idealism? Förtroendet för Moderaterna på migrationsområdet är bottenlågt efter Fredrik Rienfeldts famösa uttalande om att “öppna era hjärtan”.
Vi lär snabbt bli varse om Moderaterna menar något med den sunda realism som gårdagens utspel indikerar. Står man pall för de formidabla attacker som vänstermedia kommer att rikta mot partiet? Och hur är det med ungdomsförbundet? Fortsätter de agera revolutionärer oskiljbara från kommunister? Om partiledningen inte står pall och konsekvent utvecklar den nya kursen med både konkreta och moraliska argument, då var utspelet bara en medieanka.
Men om man står pall kan gårdagen vara historisk: dagen då delar av det gamla partiväsendet vaknade upp ur masspsykosen och började agera ansvarsfullt.
Invändningarna mot Moderaternas nya kurs är triviala, antiintellektuella och rent ut sagt korkade. Ta DN-ledaren idag som exempel. Bara rubriken är löjeväckande, Fler frågor än svar. Jo, men övriga etablissemang, inklusive DN, har ju inga svar alls. Att ständigt angripa dem som söker lösningar, medan man skyddar dem som inte gör något, är den hållning som massmedierna länge haft och som gjort partipolitiken som helhet paralyserad, räddhågsen och handlingsförlamad.
Läs sedan denna passage i ledaren:

Det finns ingen bestämmelse som säger att flyktingar kan skickas tillbaka till Danmark, om de inte först sökt asyl där eller vistats där under en längre period. Premissen för Kinberg Batras och Svantessons förslag är … någon form av vilda västern-princip

Men herregud! Det som står klart är att inga som helst regler längre gäller i EU. Det är vilda västern! NU! Folk traskar över gränser i dagens Europa på samma fullständigt okontrollerade sätt som cowboys mellan Amerika och Mexiko på 1870-talet.
Det är inte Moderaterna som talar för vilda västern, det är verkligheten som ser ut som vilda västern! I vilken verklighet lever DN-redaktionen? Har man inte sett vad som hänt under detta år? Har man inte hört talas om att Schengenavtal och Dublinförordning är satt ur spel?
Moderaterna agerar utifrån verkligheten, inte utifrån en hallucination eller politisk utopi som DN tycks utgå ifrån.
Det vore en välgärning om Moderaterna kunde säga några sanningar, som att det inte är en mänsklig rättighet att resa till Sverige. De som flyr från krig har rätt till skydd, men om man är i Europa då har skyddsbehovet tillgodosetts. Det finns då ingen anledning att komma till just Sverige.
DN:s andra motargument handlar om att Danmark och Tyskland inte skulle gilla att Sverige gör som Moderaterna föreslår. Jaha, och hur mycket gillar vi i Sverige att övriga Europa inte tar sitt ansvar? Löfven har ju tjatat sig blå i ansiktet om att andra måste ta sitt ansvar. Inget händer. Då finns ingen som helst anledning att Sverige inte — till slut — skulle börja se till sina intressen och stänga gränserna för nya migranter.
Varför ska Sverige lägga sig platt för övriga Europa? Varför?????
Jag kan inte se något annat skäl än förakt för Sverige och vårt ordnade välfärdssamhälle. Medierna tycks vilja rasera allt och skapa anarki. På sin höjd har man 20 procent av väljarkåren bakom sig (se förra inlägget). Övriga 80 procent får hoppas att Moderaterna menar allvar och att deras uppvaknande ska sprida sig till andra partier.
Vad Sverige behöver nu är inte mer hämningslös idealism och världsfrånvänd utopism utan saklig realism. Annars kommer det här att gå riktigt illa.

Rulla till toppen