Bush hade rätt: terrorism är krig

Gång på gång har islamistisk terrorism bagatelliserats. Medierna är snabba att stämpla islamofobi på alla som ser allvarligt på extremistisk islamism.
Nu har islamisterna trappat upp insatserna och genomfört en regelrätt räd mot civila i Paris. Enligt CNN är minst 153 dödade.
Ingen har haft mer rätt än George W Bush som redan dagarna efter 11 september 2001 talade om krig mot terorismen. För det har han hånats utan motstycke i medierna. Nu har man bara att svälja sitt förakt och erkänna att han hade rätt. Detta är krig mot en ideologi som är ute efter att förgöra vår civilisation eftersom den står för pluralism, rättsstat och demokrati.
IS jublar över att ”Paris står i lågor”, rapporterar Newsweek.
Att fylla medier med ”fördömanden” är bara larvigt. Det är handling som gäller. Ska västvärldens ledare ta upp George W Bush’ mantel och bekämpa dessa extremister på allvar? Eller viker man ner sig och lämnar oss försvarslösa inför nya angrepp?

Rulla till toppen