Novus: Alliansen större än rödgröna

I den opinionsmätning som TV4 presenterar idag har Alliansen gått om regeringen och dess stödparti. Socialdemokraterna är tillbaka på den nivå man sjönk till innan Håkan Juholt avgick i januari 2012, rapporterar TV4 i Nära Juholtsiffror när S rasar (video).
Precis som i valet i höstas sker inte skiftet av största regeringsblock genom att utmanarna ökar kraftigt, utan att regeringspartierna minskar. I riksdagsvalet i september ökade inte de rödgröna sitt väljarstöd, medan Allianspartierna tappade tio procentenheter, från 49,4 procent till 39,2 procent. I Novus majmätning minskar de rödgröna till 39,8 procent medan Alliansen ökat något till 40,4 procent.

Regeringsalternativen tycks tävla med varandra mot botten — vem som minskar minst.
Mest illa ute är Socialdemokraterna som kan ha förlorat sin roll som största parti. Allt medan Sverigedemokraterna tar hand om alla besvikna väljare och blir allt större.
Det är hög tid att regeringsalternativen inser att de är på fel väg. De måste förstå vad som rör sig i folkdjupet och uttolka verkligheten så som väljarna ser den, inte glida ovanpå i en utopisk låtsasvärld.

Rulla till toppen