Flod av löftesbrott: MP öppnar nya kolkraftverk

Den rödgröna regeringen slår rekord i att bryta sina egna vallöften. Överskottsmålet i statsbudgeten var ryggraden för stabila offentliga finanser i valrörelsen, nu vill finansminister Magdalena Andersson (S) skrota målet för att öppna för ansvarslös ekonomisk politik i grekisk efterföljd. Bensinskatten höjs och ROT-avdraget halveras trots att S lovade motsatsen.
Miljöpartiet är inte sämre. Man använde stora ord om att avveckla Vattenfalls koleldning i Tyskland. Men nu gäller inte det längre, rapporterar Svenska Dagbladet i MP utesluter inte längre kolkraftsaffär.
Tidigare har Östersunds-Posten rapporterat, Kolkraftverk startas upp i Hamburg när Miljöpartiet sitter i regeringen:

Alliansens löfte var att sälja av den europeiska delen av Vattenfall eftersom tysk kolkraft inte var förenlig med den svenska klimatpolitiken. Ett löfte som Miljöpartiet underkände som att inte ta ett moraliskt ansvar för en bättre värld. Det första regeringsbeslutet Miljöpartiet skulle ta var i stället att stoppa Vattenfalls planer i Tyskland. Verksamheten skulle stängas ned. Inte säljas.
Men … det av Vattenfall ägda kolkraftverket Moorburg i Hamburg kopplade nyligen upp sig i kommersiell drift. Kolkraftverket har med rätta varit hårt kritiserad av miljörörelsen. Kraftverket beräknas nämligen släppa ut 8-9 miljoner ton klimatförstörande koldioxid per år.

Löfte efter löfte från valrörelsen visar sig vara lögner från S och MP för att locka väljare. Det är viktigt att dokumentera dessa löftesbrott och lyfta fram dem i nästa valrörelse. Det är handling som räknas, inte pladder.

Rulla till toppen