Damberg (S) hotar SD

Nervositeten i regeringen är skyhög inför riksdagens beslut om statsbudget den 3 december. Men det är knappast statsmannamässigt att, som näringsminister Mikael Damberg gå ut och hota och spela Allan mot Sverigedemokraterna. Aftonbladet rapporterar:

När Mikael Damberg för en stund sedan var gäst hos riksdagsjournalisterna fick han en rad frågor om det parlamentariska läget … Damberg sätter hårt mot hårt i tonen mot SD och menar att partiet tar en ”mycket stor risk” om de fäller regeringens budget.
– De riskerar att göra det svenska parlamentet till en lekstuga som spelar politik, inte gör politik

Om någon gör riksdagen till lekstuga är det ju regeringen, genom att inte förhandla med alla partier trots att man är den svagaste regeringen i modern tid. Det är inte heller fråga om ”stor risk”, annat än för ministrar som vill klamra sig fast vid makten även om man saknar folkets mandat.
Varje folkvald parlamentariker har rätt att rösta på det förslag man anser minst skadligt för landet.
Och om Alliansens budget vinner är det knappast lekstuga, utan ett annat och klokare budgetförslag som antas. Om SD röstar på Alliansens förslag blir det snarare slut på den lekstuga S-MP-regeringen är. Den tvingas avgå och något bättre kan skapas. Ja, allt är bättre än nuvarande regering. Allt från en ren S-regering till nyval.
Så jag hoppas SD struntar i Damberg och röstar på Alliansens förslag 3 december.

Rulla till toppen