Satir: Obamas tal till nationen

I natt svensk tid höll president Barack Obama sitt årliga tal till nationen. I Wall Street Journal ger satirtecknaren Martin Kozlowski det mest talande referatet:

Charles Krauthammer menade i Fox News att talet var pinsamt och mest innehöll gammal skåpmat.
Även center-vänstermagasinet New Republic ger en dyster bild av presidentens situation, Obama and the Democrats are in deep trouble:

I januari 2010 uppgav 57 procent bland registrerade väljare att de ansåg Obama förstod “problemen som människor som du har”. 42 procent ansåg inte det. Idag är siffrorna 47 mot 52 procent—pendeln har slagit 20 procentenheter till Obamas nackdel … I oktober 2010, kort innan republikanerna vann representanthuset, visade opinionsmätning i ABC/Washington Post att 44 procent av väljarna ansåg demokraterna skulle göra ett bättre jobb än republikanerna när det gäller ekonomin, 37 procent ansåg motsatsen. Idag anser 44 procent av väljarna att republikanerna skulle göra ett bättre jobb, mot 37 för demokraterna — en omsvängning på 14 procentenheter.

I november är det kongressval.

Rulla till toppen