Avslöjar skolstök – polisanmäls

Att svenska elevers kunskaper faller som en sten beror varken på resursbrist (Sverige satsar 6,3 procent av BNP på skolan mot 5,7 i OECD-snitt) eller på vinster i friskolor (en anklagelse som saknar grund i forskningen). Nej, det beror på den anarki som råder i klassrummen under lektionstid. Och på att skoletablissemanget avvisar behovet av disciplin.
Senaste beviset på det är Gustav Adolfsskolan i Alingsås. En pappa bad sin dotter spela in ljudet i klassrummet eftersom hon klagat på att hon inte kunde koncentrera sig på studierna. Pappan laddade upp ljudet på YouTube där 20 000 hann lyssna på kalabaliken under lärarledda lektioner. Skolans reaktion? Man polisanmäler pappan! Det finns inga problem på skolan! Och YouTube har censurerat ljudfilen.
Det är alltså så i detta land att den som vill ha god studiemiljö blir polisanmäld av skolan. Att bråka och störa är rätt, att vilja lära sig något är fel. Vilken bananrepublik vi har blivit.
Alingsås Tidning rapporterar i Förälder polisanmäls efter YouTube-publicering. Och SVT:s Västnytt har gjort reportage där man ändå kan höra något av den miljö som uppenbarligen anses vara föredöme enligt skolledningar och skolverk, Ljudinspelning av stökig lektion polisanmäld.
Om S, V och MP får regera ska man bränna mer pengar på skolan, men någon förändrad studiemiljö står man inte för.

Rulla till toppen