Dagens citat om EU:s gränslösa inskränkthet

Såg på SVTplay den, faktiskt utmärkta, franska dokumentären ”Greklands väg mot krisen” (se den hos YouTube). I den intervjuas de ansvariga som släppte in Grekland i euron utan att kontrollera den fantastiska ekonomiska utveckling som landet visade upp inför inträdet och ända fram till kollapsen.
En av de ansvariga, eurogruppens ordförande Jean-Claude Juncker, säger nu:

—  Vi kom aldrig på den tanken att siffrorna kunde vara manipulerade eller att nationalräkenskaperna redovisades på ett otillbörligt sätt.

Bättre än så kan inte det grundläggande konstruktionsfelet av EU illustreras. Man trodde att ekonomi kunde hanteras som diplomati, det vill säga att problemen skulle försvinna om man bara inte talade om dem.
Nu kostar dessa grova försummelser eurozonens skattebetalare hundratals miljarder euro. Och har någon ställts till ansvar? Naturligtvis inte. Alla sitter kvar. Inget ansvar utkrävs i en union som på inget vis i världen har med demokrati att göra.

Rulla till toppen