Många nya jobb efter momssänkning

När regeringens sänkte krogmomsen fick man hård kritik av oppositionen som återkommande har häcklat beslutet. Nu börjar effekten av sänkningen synas i verkligheten. Under första halvåret har antalet lediga jobb i branschen skjutit i höjden. Antalet nyanmälda platser i branschen ökade med 16,8 procent under första halvåret, vilket är mer än övriga arbetsmarknaden.

– Vi är inte unika i att ha ökat vår personal med cirka 10 procent. Momssänkningen har haft en prisdämpande effekt på marknaden och påverkat sysselsättningen. Det öppnar nya restauranger nästan varje vecka, säger PG Nilsson, huvudägare till Sturehof till Dagens industri.

Mediekritiken mot restaurangmomsens sänkning från 25 till 12 procent har varit stenhård. Den ger ingen effekt har medierna pumpat ut gång på gång när man lyft fram oppositionens åsikter så som fakta.
Verkligheten talar dock ett helt annat språk.
Tänk om verkligheten fick större tyngt i medier och oppositionspartier, istället för illa underbyggda åsikter. Då skulle den politiska debatten bli så mycket bättre.
(Andra bloggar om , , , , i)

Rulla till toppen