NASA-chef: muslimer viktigast för rymdfärder

I en intervju nyligen sa amerikanska rymdstyrelsen NASA, Charles Bolden, att hans ”viktigaste” uppift som chef är att förbättra relationerna med…. den muslimska världen. Det rapporterar Fox New i NASA Chief: Next Frontier Better Relations With Muslim World:

Internationell diplomati kan tyckas ligga utanför NASA:s omkrets, men i en intervju med Al Jazeera sa NASA-chefen att stärka dessa band var bland de främsta uppgifterna som president Obama gav honom. Han sa att bättre samarbete med den muslimska världen i slutändan utvecklar rymdresorna.

Är vi redan i rötmånaden? Kommentarerna har inte låtit vänta på sig, Former NASA Director Says Muslim Outreach Push ’Deeply Flawed’:

Förre NASA-chefen sa på tisdagen att det var ”djupt felaktigt” av rymdutforskningsmyndigheten att prioritera relationer med muslimska länder […]
”NASA … representerar det bästa med Amerika. Dess ändamål är inte att inspirera muslimer eller någon annan kulturell gruppering”, säger Michael Griffin, som var NASA-chef under Bushadministration. […]
Vita huset och NASA backade upp nuvarande NASA-chefen Boldens uttalande om att en uppgift för honom är att förbättra relationerna med muslimska länder, men NASA backade från påståenden om att sådan internationell diplomati var Boldens ”viktigaste” ansvar.

Jösses. Vill president Obama göra religon av rymdforskningen? Hur kan man komma på tanken att en strikt vetenskaplig organisation ska ägna sig åt det ibland falska rävspel som diplomati är?
Hade det varit första april hade jag tagit detta som ett skämt. Men så här tänker man uppenbarligen i Vita huset just nu.
Den fråga som blir hängande i luften är varför Obama vill att NASA ska diskriminera hinduer, buddister och konfucianister? Varför bara inbjuda muslimer? Är det så att terrorism lönar sig? Eller vad är bevekelsegrunden? Och vad säger ateister om att religiösa förtecken tar en framträdande roll i vetenskapliga sammanhang?
(Andra intressanta bloggar om , , , , ,)

Rulla till toppen