Maffiametoder i fackföreningsrörelsen

Det pågår en obehaglig konflikt mitt i Stockholm. På anrika Berns Salonger. Östgöta Correspondenten skriver i ledare, En skam för fackföreningsrörelsen:

Fackförbundet Syndikalisternas (SAC) pågående blockad mot Berns salonger i Stockholm är en skam för hela fackföreningsrörelsen. Med maffialiknande metoder som inkluderar våld, hot och utpressning försöker man pressa restaurangen på pengar. Krogbesökare vittnar om hur militanta syndikalister med våld försökt hindra dem från att besöka restaurangen. Någon har fått sin tröja söndersliten, någon annan fått motta knytnävsslag och spottloskor. […]
Hotell- och restaurangfacket tar avstånd från syndikalisternas militanta metoder, som knappast kan sägas gynna någon, allra minst de städare som de säger sig företräda. Genom sitt kriminella beteende som inte bara drabbat Berns utan också tredje man i och med att de ger sig på restauranggästerna, undergräver SAC fackföreningarnas trovärdighet i en tid när allt fler, inte minst i den yngre generationen, ifrågasätter värdet i att överhuvudtaget organisera sig fackligt.

Ja, vi minns hur facket för några år sedan drev en liten salladsbar i Göteborg i konkurs genom blockad. Det är något fel på systemet. Inte på något annat område är det tillåtet att använda hot och rikta aggressiva uppmaningar till tredje man. Men fackföreningarna har den rätten. Lika lite som vi andra har den, borde facket ha den. Här borde lagstiftningen skärpas. För fackets eget bästa.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen