David Cameron blir premiärminister

Det är pinsamt att se hur Labour och Gordon Brown gör allt för att försöka sitta kvar vid makten, trots att man gjort ett uselt val och ser ut att ha fått mindre än 30 procent av rösterna. Ett sista halmstrå för Brown har varit att Liberaldemokraterna skulle vara intresserade av att bilda regering med Labour. Men inte ens de två partierna tillsammans får majoritet i parlamentet.
Det är nog därför Liberaldemokraternas ledare precis nyss sa att det är upp till David Cameron och de konservativa att försöka bilda en minoritetsregering. Sky News rapporterar i Clegg: Tories Should Try To Form Coalition. Därmed lär det vara klart att Cameron tar över 10 Downing Street.
Det blir ingen lätt uppgift för Cameron att ta över som premiärminister mitt i en ekonomisk kris i ett land där statsfinanserna är grovt misskötta under senare år, med skenande budgetunderskott.
Förra gången en minoritetsregering bildades i London, 1974, blev det nyval efter nio månader. Om inte Liberaldemokraterna sluter upp bakom tuffa budgetnedskärningar från en konservativ regering lär det bli nyval den här gången också.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen