Vänstern sviker Afghanistan

I Expressen skriver Anna Dahlberg, En feg debatt om Afghanistankriget:

Men lösningen på det problemet är inte att lämna afghanerna åt sitt öde och dra hem, som vänstern vill. Det skulle vara att trycka på startknappen för ett nytt blodigt inbördeskrig som slutar med att talibanerna tar över makten igen.
Om detta vill krigsmotståndarna inte gärna tala. […] Det är ohederligt och fegt. Precis som vi som vill ge insatsen mer tid måste erkänna de enorma svårigheterna i Afghanistan måste motståndarna våga tala om priset för att lämna.

Ja, mönstret i debatten är tydligt. Motståndarna mot vår militära närvaro har inget som helst alternativ att erbjuda. Och att följa deras önskan, eget tillbakadragande, skulle leda till mer våld, krig och död.
Kommer dessa människor aldrig att förstå att man ibland måste ta strid? Man kan inte gärna tjata ihjäl talibaner och andra extremister.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen