‘Tobleronepolitik’ här för att stanna

Aftonbladets läsarfråga ger ett intressant utfall. När nära 57.000 svarat tycker 54,5 procent att Mats Odells retoriska grepp om ”Tobleronepolitik” är smart eller lite kul. Bara 38,2 procent tycker det är lågt.
Folket är inte lika humorlöst som många journalister…
Flera bloggar har också rubriken: ”Det ÄR ju Tobleronepolitik”. Det som ger ett nytt retoriskt grepp dess styrka är att det innehåller både elementet att vara elakt/utmanande och samtidigt bär på en betydande grad av sanningsenlighet.
Socialdemokraternas grova utfall mot begreppet, bekräftar just det senare. Hade det inte legat något i formuleringen hade man inte reagerat på det sättet.
Se mer: ‘Tobleronepolitik’ – smart och rolig retorik och Minns socialdemokratisk smutskastning.
Se mer: AB,2. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen