Minns socialdemokratisk smutskastning

Massmedierna, också så kallat liberala ledarsidor som Dagens Nyheter, sluter upp bakom Mona Sahlin och ondgör sig över att en borgerlig politiker har mage att ta retoriska grepp i kritiken av oppositionen. Men som bloggaren Fredrik Y. Törn skriver, Krokodiltårar om Odells uttalande om “Tobleronepolitik”:

Borgerliga politiker är totalt hunsade och alldeles för artiga för sitt eget bästa jämfört med den svenska politikens särklassiga mästare på smutskastning – socialdemokraterna. […]
I valet 1988 sade den dåvarande socialdemokratiske utrikesministern och Palmes f.d. partisekreterare, Sten Andersson, att dåvarande folkpartiledaren Bengt Westerberg hade en “felprogrammerad hjärna”.
I valet 1985 spelade socialdemokraterna en lågmäld och ödmjuk valfilm av Leninpristagaren Roy Andersson på Sveriges alla biografer. […]
Sahlin hann f.ö. — samma dag som socialdemokraterna kräver att Odell ska be om ursäkt för sitt uttalande om Tobleronepolitik — i en intervju i TV8 jämföra Ohly och vänsterpartiets kommunistiska antidemokratiska historia med att: “Hägglund också numera leder ett demokratiskt parti. Och det får man respektera!”

Ja, socialdemokrater hånar och häcklar regeringen varje dag, men när en borgerlig politiker för en gång skull svarar med samma medel, fast betydligt mer träffsäkert och effektivt, då går gråterskorna igång. Det är tramsigt.
Mer i bloggen: ‘Tobleronepolitik’ – smart och rolig retorik.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen