SVT Agenda vilseledande om RUT-avdrag

I söndags rapporterade Sveriges Television i Agenda att det inte var låginkomsttagare, utan rika, som utnyttjar avdraget för hushållsnära tjänster. Budskapet var ren och skär propaganda för vänstern. SVT är en reklamkanal för de rödgröna.
Den som tjänar 25.000 kr i månanden anser SVT vara ’rik’. Snacka om kommunistisk världsbild.
Sydsvenskan avslöjar SVT i ledaren Jakten på promille:

Rut var för de rika, fick tittarna i alla fall veta. Bland låginkomsttagare var det bara 6 promille av hushållen som utnyttjade avdraget för hushållsnära tjänster.
Och 6 promille framstår onekligen som försumbart. Men siffran sattes inte in i något sammanhang. Den förblev fritt svävande. Om det i inslaget påpekats att det enligt det statistiska underlag Agenda använt sig av bara var totalt 1,7 procent – 17 promille – av samtliga hushåll, rika som fattiga, som dragit av för hushållsnära tjänster hade intrycket förmodligen blivit ett annat.
En och annan tittare skulle nog också ställa sig undrande om de fått veta att den som har en månadslön före skatt på 25 024 kronor eller mer sorterats in bland höginkomsttagarna. Det är ungefär vad en tandhygienist tjänar. Eller en bibliotekarie.

Varför kan inte SVT lära sig att vara balanserade? Varför manipulerar SVT siffror som understöder vänsterns politik?
Vi måste lära svenska folket att SVT inte är sakligt och opartiskt, utan en reklamkanal för de rödgröna. Man måste ta allt som SVT förmedlar med en stor nypa salt. Det är vinklat, det är propaganda som förmedlas.
Och vi är tvingade att betala för skiten.
Här blir det uppenbart att vi fortfarande lever i ett land som fortfarande till stora delar är en öststat.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen