Respekt för vår konstitution

Med anledning av kritik mot SVT och andra medier därför att man inte är kritisk i nyhetsbevakningen av kronprinsessans bröllop framför Kristianstadsbladet en intressant poäng i ledaren, Förvånade republikaner:

Problemet är bara att så hanteras ingen annan av våra grundlagsstadgade institutioner. Ingen har väl hört SVT:s kommentatorer diskutera riksdagens vara eller inte vara i samband med riksmötets öppnande? Eller hört regeringen som institution ifrågasättas i samband med en ny regerings tillträdande? Nej, det har sannolikt ingen hört. Men när det kommer till monarkin går det tydligen inte att rapportera om kungafamiljens liv eller verksamheten vid hovet utan att rapporteringen avfärdas som osaklig, om inte hela monarkins existens samtidigt ifrågasätts.

Monarki har sina principiella problem, men vi bör med respekt för vår konstitution inte vid varje tillfälle käbbla om detta. Särskilt inte när händelser inträffar som är nödvändiga för dess efterlevnad. Grundlagen gäller. Låt oss lägga principiella invändningar åt sidan en stund.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen