Reepalus oförmåga att förstå

Ibland kan även kulturredaktörer få till det. Per Svensson skriver i Sydsvenskan om innebörden av att den stora danska tidningen Politiken “ber en saudisk advokat och 94 923 ättlingar till profeten Muhammed om ursäkt för att tidningen tryckt karikatyrer av gudsmannen” — hot går hem.
Sensson summerar också den verkliga poängen i Ilmar Reepalu-affären, Politikens fikonlöv:

Det är så mycket Ilmar Reepalu inte förstår. Till exempel förstår han inte, framhöll han i veckan i ett radiogräl med förläggaren Svante Weyler, vad dagens hatbrott har att göra med vad som hände för sjuttio sjuttiofem år sedan, det vill säga Förintelsen.
Han förstår inte heller att det är denna hans oförmåga att förstå i vilken historisk kontext judar tvingas löpa gatlopp i Malmö som är problemet.

Så är det. Så fruktansvärt illa är det.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen