Jan Myrdal delar ut Leninpris igen

Vissa lär sig aldrig. Jan Myrdalsällskapet har instiftat ett Leninpris. Borås Tidning skriver i Smaklöst pris i repris:

Det man uppfattade som en enstaka provokation, utdelandet av Leninpriset, var inte det. Den 10 april delas det ut igen. Årets Leninpris går till Roy Andersson. […]
Det är besynnerligt hur lätt extremvänstern i Sverige klarat sig undan alla uppgörelser och bannlysningar. Det har den gjort eftersom den lyckas få oss att acceptera att den ”i alla fall hade goda avsikter”.

Ja, Lenin använde politiska mord som metod. Motståndarna till bolsjevikerna skulle mördas. Att någon kommer undan med att instifta ett pris till Lenins ära är ett bevis på att massmedier och kulturetablissemang blundar för och respekterar vänsterns extremistiska tendenser.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen