Clinton pressar palestinierna

Mats Tunehag påpekar i Världen idag, att Sveriges Radio vinklar Mellanösternkonflikten som att det är Israels politik som försvårar förhandlingar om fred. Detta även i samband med att utrikesminister Hillary Clintons höll ett tal i natt inför möte med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu som är i Washington.
Men så sa inte Clinton i sitt tal, utan snarare motsatsen:

— Vårt budskap till Hamas är klart och tydligt: Ta avstånd från våld, erkänn Israel och anamma och följ tidigare avtal. Det är den enda vägen till att få delta i förhandlingar. Hamas förtjänar ingen plats vid något bord om man inte genomför dessa förändringar.

Om också Europa kunde inse att det är här nyckeln till fred ligger, skulle man kanske kunna komma närmare fred. Det är först när palestinierna inser att de inte har något att vinna på sitt destruktiva och hatfyllda agerande som fred kan bli möjlig.
Så länge palestinierna kan räkna med fortsatt stöd från Europa, kommer de deras kalkyl utgå ifrån att de kan vinna framgång med våld och krig.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen