Rödgrön hafsighet i skatteförslagen

Det har varit många besked från oppositionen om hushållsnära tjänster de senaste dagarna. Miljöpartiet gick ut och sa att man nog inte längre vill avskaffa avdragsrätten. Thomas Östros (S) stod däremot fast vid att den succéartade stimulansen som skapar nya jobb och minskar svartarbetet ska bort. Då ryckte S-politiker i Stockholm ut och tog avstånd från partiledningen. I storstäderna finns en stressnivå som gör köp av hushållsnära tjänster befogade.
Sydsvenska Dagbladet summerar i ledare, Rödgröna reträtter:

Länge har fokus legat på regeringens hafsiga, till synes nonchalanta, hantering av a-kassan och sjukförsäkringen. Det har varit en befogad granskning.
Men ju närmare valdagen i höst kommer, desto mer intresse kommer att ägnas det rödgröna alternativet. […] Många tvivlar redan på svaren från S, MP och V. […] Mest förvånande är nog att de rödgröna själva tvivlar på de egna lösningarna.

Ja, vem är det egentligen som är hafsiga och obeslutsamma?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen