Klimatforskningen särintressenas kelgris

Brittiska tankesmedjan Global Warming Policy Foundation vill att utredningen kring Climategate ska vidgas till att även omfatta anklagelserna om att klimatforskare försökt hindra skeptiska eller kritiska vetenskapliga forskningsrapporter att publiceras, skriver Ola Tedin i sin kolumn i Ystad Allehanda När särintressen styr forskning och vetenskap. Han summerar:

I kombination med det byråkratiska FN har IPCC blivit alarmismens gisslan och särintressenas kelgris.

Politik och vetenskap får inte blandas. Då uppstår ofta en giftig brygd. Charles Darwins forskning politiserades och blev till rasbiologi, tvångssterilisering och koncentrationsläger. Låt inte ekologi och klimat bli forskningsfält som politiseras och resulterar i lika fasansfulla uttryck för förmynderi, tvång och moraliskt sammanbrott.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen