Folkmord oundvikligt om väst lämnar Afghanistan

Den afghanske säkerhetschefen Amrullah Saleh intervjuas i CBS 60 Minutes:

På frågan vad han tror skulle hända i Afghanistan om USA drar tillbaka trupperna, svarar Saleh: ”Jag är mycket klar över vad som kommer att hända. Först kommer en kampanj med massakrer att starta. Den mänskliga kostnaden för vårt land kommer snabbt att bli uppemot två miljoner döda. Det är dock ingen stor nyhet för Afghanistan. Vi är vana vid tragedier genom hela vår historia. Kostnaden för er i väst blir större.”
Vad menar du med det?
”Ära och framgång kommer från att vinna krig. Inte från tillbakadragande”, svarar Saleh som menar att al-Qaida skulle stärkas globalt om USA och allierade drog sig tillbaka.

Ja, vad säger Pierre Schori (S) och andra som kräver tillbakadragande om det? Är de beredda att offra två miljoner afghaner för att svenska och andra västerländska soldater ska slippa utsättas för risker?
Tänk om vi någon gång kunde få ett rakt besked från dessa ”fredsaktivister”! Vilket pris för ”fred” är de beredda att betala? Hur många folkmord är det värt att slippa strider?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen