77% anser Obama företagsfientlig

Det är stor skillnad på hur Obama framställde sig själv i valrörelsen och hur han upplevs nu. I presidentvalrörelsen var hans budskap att han var en politiker i mitten, men ett år in i mandatperioden uppfattas han som något helt annat, rapporterar Bloomberg i Obama Seen as Anti-Business by 77% of U.S. Investors:

Amerikanska investerare ser president Barack Obama som anti-business och ifrågasätter hans förmåga att hantera en finansiell kris. Det framgår av en undersökning utfört av Bloomberg.
Den globala kvartalsmätning bland investerare och analytiker som prenumererar på Bloomberg visar att 77 procent av de amerikanska svaren menar att Obama är företagarfientlig och fyra av fem har inte förtroende eller litet förtroende för hans förmåga att hantera en akut finansiell kris. […]
”Investerare anser sig inte längre kunna lita på sina instinkter när det gäller att ta risker”, säger en av de som ingått i undersökningen, David Young, vd för mäklarfirma i New York.

Om den amerikanska ekonomin slutar att satsa framåt, investera i nya och därmed ekonomiskt riskfyllda projekt, kommer det att bli svårt för ekonomin att återhämta sig.
Nu när sjukvårdsreformen verkar död kanske det är dags för presidenten att ägna sig åt ekonomin som helhet och skapa ett annat klimat än det som nu råder, där det uppfattas att han är i krig mot amerikanska företag.
(Andra intressanta bloggar om , , , ,)

Rulla till toppen