Kommunistregimen på Kuba misshandlar bloggare

Kubanskan och bloggaren Yoani Sánchez berättar i sin blogg om hur hon på väg till en demonstration i Havanna tvingades in i en bil, blev hotad och slagen, A gangland style kidnapping:

Nära 23:e gatan körde en svart bil, tillverkad i Kina, upp till oss och tre kraftiga män klev ut. “Yoani, hoppa in i bilen”, sa en av dem samtidigt som han tog mig hårt i armen. […] Männen kallade på polisbil som tog mina två kamrater, medan Orlando och jag i skrämmande laglöshet tvingades in i den svarta bilen med gula skyltar.
Jag vägrade och krävde att de skulle visa ID eller arresteringsorder. Det gjorde de givetvis inte. Nyfikna hade samlats runt oss och jag ropade, “Hjälp, de kidnappar oss!” Men de stoppade dem som försökte ingripa med skrik som avslöjade den ideologiska bakgrunden till operationen: “Lägg er inte i, de är contrarevolutionärer”.

När Yoari inte klev in i bilen frivilligt utdelades slag, knuffar och man tog stryptag på henne för att försöka få in henne i bilen.

Vi var i deras våld. [Till slut] lämnades vi liggande på gatan med smärtor. En kvinna kom fram, “Vad har hänt?” … “En kidnappning”, svarade jag. Vi grät i varandras armar mitt på trotoaren och tänkte på Teo. Hur ska jag kunna förklara blåmärkena och såren? Hur ska jag kunna förklara att vi lever i ett land där sådant kan hända, hur ska jag kunna säga att hans mamma blir misshandlad därför att hon skriver i en blogg.

Så ser livet ut för dem som lever i ett kommunistiskt samhälle. Så vill ett parti ha det, som efter nästa års val kan sitta i Sveriges regering.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , ,, , )

Rulla till toppen