Kommer S att åter förtidspensionera folket?

Försäkringskassan har i rapport visat att en av tio i åldersgruppen 40-49 förtidspensionerades fram till 2006, alltså av den Socialdemokratiska regeringen. Man valde att föra bort arbetslösheten som problem genom att på livstid göra en allt större del av befolkningen bidragsberoende.
Kommer S att åter knarka ner folket i bidragsberoende om de vinner valet, frågar Corren i Det stora (S)veket:

Det enda positiva är att ökningen av de yngre förtidspensionärerna – nästan en fördubbling sedan 1991 – tycks ha stannat av 2006. Då bytte Sverige regering. Frågan är vad som händer om de rödgröna vinner valet 2010. Blir det åter förtidspensionering av stora grupper unga människor?

Mitt svar är tveklöst ja. Varje gång vi hör en S-företrädare kritisera regeringen är det därför att man inte höjt bidragen tillräckligt mycket. Bidrag är lösningen på allt, enligt detta parti.
Men i slutändan är det någon som ska betala alla bidrag — de allt färre som arbetar. Ett allt högre skattetryck är därför oundvikligt med en ny vänsterregering. Vilket gör det olönsamt att arbeta, och lättsamt att leva på bidrag.
Socialdemokraternas politik avvecklar svensk ekonomi. Ingen kommer att i slutändan jobba, utom de riktigt, riktigt korkade.
Så kan man inte ha det. Resurserna till bidrag ramlar inte ner från himmelen, så som socialdemokrater försöker påskina. Bidrag fungerar som grus i samhällsmaskineriet. De förstör välståndet.
Bidrag skall vara undantag, till dem som verkligen är i svår knipa. Inte ett universalmedel som används för att dämpa vardagens tristess och svårigheter — eller dölja en urusel jobbpolitik.
Nästa års val kommer att handla om Jobb eller Bidrag. Arbetslinjen mot bidragslinjen.
Se mer: Sjukersättning till allt fler yngreMånga i 40-årsåldern förtidspensionerade.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen