Anders Borg topprankad bland finansministrar

Financial Times har rankat Europas finansministrar, och Sveriges tillhör de bästa, FT ranking of EU finance ministers.

När det gäller politisk skicklighet anses bara Frankrikes finansminister Christine Lagarde vara bättre än Anders Borg. När det gäller trovärdighet i marknadernas ögon överträffas Anders Borg bara av Luxemburgs finansminister Jean-Claude Juncker.
Det som gör att Borg hamnar på fjärde plats är det höga skattetrycket i svensk ekonomi, som innebär att statsfinanserna faller mer vid lågkonjunktur (skatteintäkterna minskar, bidragskostnaderna ökar).
Sammantaget ser topp-4 ut så här:
1. Christine Lagarde, Frankrike
2. Peer Steinbrück, Tyskland
3. Didier Reynders, Beligien
4. Anders Borg, Sverige
Se mer: Borg topprankad. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen