Satir: tips till Guillou

I Expressen gav Eric Erfors (26/10) några tips till Janne Guillou om hur han ska svara på frågor om sina betalda uppdrag åt KGB:

  • Angående varför han inte skrev om sitt samarbete med KGB i sina memoarer: ”Alltså, jag hade ett fullständigt och självfallet upplysande och lika lysande kapitel klart, men så åt en av mina jakthudar upp det.”
  • Angående varför han slutade jobba för KGB: ”Skattemyndigheterna var mig på spåren, då jag av lätt insedda skäl inte deklarerat för KGB-ersättningen. Vad tiotusentals sidor av facklitteratur lärt mig i dag är att ingen spionorganisation i värden kan jämställas med svenska skatteverkets effektivitet.”
  • Angående själva motivet för det så kallade extraknäcket: ”Även på 1970-talet var goda viner lika med dyra viner. En enkel journalistlön från FIB/Aktuellt räckte inte långt.”
  • Angående varför det dröjde hela fem år innan KGB-samarbetet avbröts: ”Jag gör som bekant alltid osedvanligt grundlig research. Den här långa förbindelsen var absolut nödvändig för att sedermerakunna fullfölja min kommande romansvit om underrättelseofficeren Carl Hamilton och där förekommande nyttiga idioter.”

(Andra intressanta bloggar om , , , ,)

Rulla till toppen