Murdoch till Obama: tack för tittarsiffrorna!

Vita huset har utsett TV-kanalen Fox News till sin främsta politiska motståndare. I veckan sa Obamas kommunikationschef Anita Dunn till New York Times att Fox News har “startat ett krig mot Barack Obama och Vita huset”. Häromdagen beskrev bloggen hur president Obama genom att attackera TV-kanalen gjort exakt vad Fox News ägare Rupert Murdoch har önskat sig.
När Murdoch igår kommentera Vita husets agerande blev hans svar, enligt AFP i White House criticism of Fox increasing ratings:

— Det har kommit en del starka uttalanden från Vita huset om en eller annan av programledarna i Fox News, sa Murdoch vid ett årligt möte med aktieägarna.
— Och allt jag kan säga är att det i extremt hög grad har ökat tittarsiffrorna.

Underbart. Rupert Murdoch sopar golvet med Vita huset. Och Obamas medarbetare framstår som riktiga töntar. Tänk om en svensk statsminister skulle anklaga radiosatirikerna i “Public Service” för att ha startat ett krig mot regeringen. Hur tänker den demokratiska administrationen? Hela journalistkåren kryper för Obama, ändå klarar man inte av att det finns röster som inte håller med…
PS
En del läsare undrar hur man kan följa Fox News. Kanalen sänder vissa av TV-programmen som radio via hemsidan: Fox News Talk.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen