Jordbruksministern säger ja till gårdsförsäljning

I Ekot intervjuas jordbruksminister Eskil Erlandsson om möjligheten att tillåta gårdsförsäljning av alkoholdrycker, Gårdar kan bli filialer till Systembolaget:

Det går att tillåta gårdsförsäljning av alkohol i Sverige och ändå ha kvar det svenska alkoholmonopolet. Det säger jordbruksminister Eskil Erlandsson (C), som vill använda samma lösning som Finland har gjort. […]
— Gårdsförsäljningen blir en del av systemmonopolet. Det innebär att man är en filial till det lokala Systembolaget, säger Eskil Erlandsson. […]
— Jag tycker att det är viktigt att vi utvecklar den svenska landsbygden, jag tycker att det är viktigt att vi skapar fler jobb, och att vi gör det gärna i kombinationen mat, dryck, turism och liknande. Då är detta ett sätt att göra det på. Jag tycker att det är angeläget att vi tar alla de chanser som finns på det här området. Jag vill skapa fler jobb i alla delar av Sverige, säger jordbruksministern.

Äntligen lite sunt förnuft i alkoholfrågan. Låt landsbygden utvecklas! Håll tillbaka den groteska statliga byråkratin. Gårdsförsäljning är kultur. Lokal och svensk kultur. Värna den. Släpp den lös.
Se mer: Möja Taffelbrännvin offras på monopolets altare. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen