Fredrik Reinfeldt blir Europas förste president?

I SVT-Rapport meddelade reportern Johanna Johnsson direkt från Bryssel att nuvarande roterande ordföranden i Europeiska rådet, Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt, under det pågående toppmötet har börjat nämnas som tänkbart namn som den förste permanente ordföranden.
Spekulationerna visar hur öppet fältet är. Det finns ett namn som ansetts hett och kallt om vartannat: Tony Blair.
Bloggen har tidigare listat de andra kandidater som oftast nämns i spekulationerna. 
Det är ju hedrande att Reinfeldt i dessa kretsar av andra europeiska regeringschefer nämns som ett tänkbart samlande namn. Men jag tror han menar vad han säger, när han fick frågan av Rapport: “Jag har ett möte med väljarna i september nästa år”. Han är inte klar med svensk politik, utan har starka ambitioner att utveckla och förnya Sverige under lång tid framöver. Tror jag, iallafall.
Se mer om toppmötet, Deutsche Welle i Climate and top jobs to dominate EU summit.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen