Reinfeldt: arbetslinje istället för bidragslinje

Statsminister Fredrik Reinfeldt var tydlig i regeringsförklaringen som lämnades under Riksdagens öppnande idag, om att den linje som regeringen lagt fast de senaste åren består. Här nyckelcitat i TT-referat:

— Regeringen vill att Sverige ska stå starkt när det vänder. Den grunden vill vi lägga genom att fortsätta återupprätta arbetets värde, lägga grund för fler jobb och fler och växande företag. Vi vänder inte åter till ett Sverige där över en miljon människor, var femte svensk i arbetsför ålder, ställs utanför, sa Reinfeldt.
— Vi vill inte igen se hur utbyggda bidragssystem och höga inkomstskatter skapar en situation där det för många människor inte lönar sig att arbeta, sade han.
Reinfeldt påminde om de inkomstskattesänkningar som redan gjorts och som gett heltidsarbetande skattelättnader på över 1 000 kronor i månaden. Något besked om det fjärde jobbskatteavdraget gavs inte i regeringsförklaringen, men en antydan om vad som kommer i budgeten.
— Regeringen kommer därför att pröva fler möjligheter till fortsatta skattelättnader för låg- och normalinkomsttagare i Sverige, sade Reinfeldt.

Detta ska ställas mot oppositionen som lovar så kraftigt höjda skatter att medborgarnas plånböcker ska tömmas. Det är ju “läskigt” att folk har egna pengar och att inte alla lever på bidrag och politikernas nåder (se förra kommentaren).
Därmed är skillnaden mellan regeringsalternativen redan nu tydlig. Mer frihet eller mer förmynderi. Var god välj!
Se mer DN, AB, Exp. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen