Pakistan: Guantanamo-Ghezali är farlig

Det har väckt uppmärksammat att ännu en frisläppt Guantanamofånge grips i samband med terrormisstankar. CBS News i Pakistan Cops Arrest Former Gitmo Detainee, Boston Herald i Swede held in Pakistan over possible terror links och Fox News i Pakistan Police: Detained Swedish Terror Suspect Was Once at Gitmo:

Pakistansk polis meddelade på måndagen att en nyligen anhållen terrormisstänkt är samma svenske medborgare som förut hölls i Guantanamo och att han försökte nå kontakt med al-Qaida.
Poliscehfen Mohammad Rizwan säger till AP att detta framkommit sedan myndigheterna förhört mannen, Mehdi-Muhammed Ghezali.
“Jag kan bekräfta att han är samme person. Han är mycket farlig”, säger Rizwan.
En polisrapport som AP tagit del av beskrivs hur den anhållne planerade att resa till North Waziristan, en av Pakistans laglösa, milistäta stamområden längs gränsen med Afganistan, för att ansluta sig till al-Qaida operatörer som gömmer sig där

Radions ekoredaktion rapporterar i USA oroas av gripandet av Ghezali:

Gripandet i Pakistan av svenske Mehdi Ghezali i Pakistan har väckt uppmärksamhet också i USA. Uppgifterna om att en före detta Guantánamo-fånge misstänks för samröre med terrorister är oroande, anser amerikanska UD.
– Vi är oroade över möjligheten att tidigare Guantánamo-fångar deltar i den här typen av verksamhet, säger presstalesmannen Darby Holladay vid utrikesdepartementet i Washington till Ekot.

Förmodligen är det så att ett stort antal människor måste dö i terrordåd i Sverige innan vi tar hotet på allvar.
Se också: Washington Times i Pakistan army nabs 5 senior Taliban leaders.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen