Demokrater illa till i opinionen i USA

Nästa höst hålls val till kongressen i USA, också flera viktiga poster som senatorer och guvernörer står på spel. Exempelvis vill demokraternas tyngsta senator, majoritetsledaren Harry Reid, bli omval i Nevada.
Han kan komma att utmanas av republikanen Sue Lowden, som i mätningarna redan leder över Reid med 50 procent mot 40 procent. Sue Lowden är välkänd i Nevada sedan hon under de senaste 20 åren varit först programledare i TV och sedan delstatssenator. När hon var ordförande i skatteutskottet kallades det “antiskatteutskottet” (källa). 
Och redan i höst hålls två intressanta guvernörsval. I New Jersey ligger den sittande demokraten John Corzine illa till. Republikanske utmanaren Christopher Christie leder opinionsmätningarna, senast med 44 mot 35 procent. Christie har varit advokat och är nu federal åklagare. I den rollen har han ägnat sig åt bland annat politisk korruption, och fått flera lokala politiker fällda för mutor (källa).
I Virginia, som haft två demokratiska guvernörer i rad, kan få en republikan i valet om två månader. Demokraten Creigh Deeds ligger efter republikanen Bob McDonnell, som leder med 54-42 procent. McConnel har varit officer i armén, åklagare och senast justitieminister i delstaten.
I november väljer också New York sin borgmästare för fyra år. Sittande borgmästare Michael Bloomberg leder över utmanaren, demokraten William Thompson med 50-35 procent.
Det blir intressant att se hur Obama-administrationen klarar sig jämfört med Bush under de kommande valen.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen