Sverige tar avstånd från Aftonbladets judehat

Sveriges ambassadör i Israel har på grund av Aftonbladets groteska kampanj mot Israel, haft skäl att ta avstånd från den, Sweden ’shocked, appalled’ by Aftonbladet article:

Sveriges ambassadör har publicerat ett uttalande där hon tar avstånd från Aftonbladet:
”Den 17 augusti publicerade den svenska dagstidningen Aftonbladet en artikel om påstådd organhandel i Israel. Den hänvisade, inter alia, till påståenden från individuella palestinier att organ har stulits från tillfångatagna palestinier.
Artikeln i den svenska dagstidningen Aftonbladet är chockerande och motbjudande för oss svenskar, liksom för israeliska invånare. Vi delar den bestörtning som representanter för den israeliska regeringen, media och den israeliska allmänheten uttryckt. Denna ambassad kan bara tydligt ta avstånd från det.
Liksom i Israel råder pressfrihet i Sverige. Emellertid, så medför pressfrihet och yttrandefrihet ett visst ansvar. Det faller på tidningarnas chefredaktörer.”

Aftonbladets närmast naziinfluerade antijudiska propaganda uppmärksammas också av Haaretz, ’I’m no anti-Semite,’ says Swedish writer of IDF organ harvest story:

Donald Boström, den svenske journalist som skrev artikeln som anklagar Israeliska soldater för att döda palestiner för att komma åt organ och som har väckt starka känslor, förnekar att han motiverades av antisemitism.
”Jag är ledsen att höra folk anklaga mig för antisemetism”, säger Boström till Haaretz.
Sveriges största dagstidning, Aftonbladet, publicerade BOströms artikel under rubriken ”De plundrar våra söners organ”.

Vänstern i Sverige demonstrerar tillsammans med mördarbanden Hizbollah och Hamas. Vänsterpartister och Socialdemokrater tar inte avstånd från det förtryck som Hamas utövar i Gaza och Hizbollah i södra Libanon, utan sympatiserar med fundamentalisterna.
Därför publicerar medierna allt mer av judehatisk propaganda som följer mönstret från nazisterna i Tysland på 1920-talet. Judar demoniseras och utmålas som djävulens utsända. Mona Sahlins arbetarrörelse blir allt brunare i takt med att man tar intryck av islamister.
Vill svenska folket verkligen ha en regering som inte är tydlig när det gäller demokrati och mänskliga rättigheter och som därtill sympatiserar med rasister?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen