Svenska folket stöder det afghanska

Aftonbladet rapporterar på plats i Afghanistan, Kämpar för fred:

I går hände det igen: En svensk patrull attackerades av rebellerna här i norra Afghanistan – och besvarade elden. Ingen skadades den här gången. Men bara den senaste veckan har svenska soldater dödat sex afghanska motståndsmän.
– Vårt uppdrag är att stödja den afghanska befolkningen och det gör vi genom att hjälpa den afghanska militären och polisen så att de kan skapa säkerhet, säger Jerker Persson, stabschef i Mazar-e-Sharif.

Striderna trappas upp. Och kravet från vänster växer: Sverige ska fegt, och med svansen mellan benen, fly slagfältet och lämna afganska folket i sticket.
Jag känner bara förakt inför den ståndpunken.
De rödgröna försvarar sig med att de ”istället” vill satsa på civilt bistånd. Vilken lögn! Utan soldater som garanterar säkerheten fungerar ingen biståndsinsats. Att de ändå säger så beror antingen på totalt oförstånd eller en vilja att medvetet vilseleda väljarna.
Tack och lov visar flera opinionsmätningar, och nu också Aftonbladets webbfråga, att vänstern inte har stöd i svensk opinion. En kraftig majoritet är emot ett fegt svenskt tillbakadragande.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen