Obamas klimatförändring

En mycket stor opinionsmätning i alla USA:s delstater visar att Amerika går åt höger, Conservatives Now Outnumber Liberals in All 50 States, Says Gallup Poll:

Fler amerikaner säger detta år att de är konservativa än på fem år. 40 procent säger till Gallup som intervjuat mer än 160.000 personer att de är antingen konservativa (31 procent) eller mycket konservativa (9 procent). Det är den högsta andelen sedan 2004.
Bara 21 procent svarade att de är vänster, inklusive 5 procent som säger att de är mycket vänster.
34 procent av amerikanerna säger att de räknar sig sig till mitten.

En tänkbar republikansk presidentkandidat beskriver utvecklingen, återgiven i Politico, Tim Pawlenty foresees GOP surge if health plan is rejected:

— Det verkar som att president Obama gör stora framsteg när det gäller klimatförändring — han förändrar det politiska klimatet i landet tillbaka i republikansk rikting, sa Pawlenty på en konferens i Chicago.

Det vore bra om ett land i västvärlden håll fast vid frihet framför statligt styre. Om också USA blir lika sönderreglerat som Europa vore det till skada för vår civilisation. Gallup visar att amerikanerna inte har övergivit sin frihetslängtan. Tack och lov.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen