Konstfack-Anna fälld – en seger för civilisationen

I tingsrätten fälldes idag konsteleven Anna Odell som fejkade en psykos — och kallade det “konst”.  Hon döms till 50 dagsböter för oredligt förfarande och våldsamt motstånd, rapporterar Svenska Dagbladet här och här
Hon ångrar ingenting. Hon säger att hon agerade “i god tro” och “Jag visste inte att jag kunde göra mig skyldig till brott.”
Straffet blev ju väldigt lågt. Men det är ändå en seger för vår civilisation och ett bakslag för den anarki som Konstfack och dess elever eftersträvar där vandalisering, falsklarm och total upplösning av samhällets normer eftersträvas. I ett sådant samhälle finns ingen tillit, ingen har förtroende för någon. Alla misstänker alla för att agera falskt och destruktivt.
Det som tagit många århundraden att skapa, vill dessa sabotörer bryta ner. Och vi såg under 1900-talets första hälft att det är fullt möjligt att på kort tid upphäva alla spärrar, normer och värderingar. Det är i ett sådant tillstånd som industriellt mördande kan ske. Däremot ingeting konstruktivt, inga framsteg, ingen utveckling. Bara mörker.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen