Briljant idé i Obamas sjukvårdsplan: beskatta fåfänga

Det råder hård strid om president Barack Obamas sjukvårdsplan, och han möter motstånd även inom sitt eget parti när han vill låta staten ta över ansvaret. Men med härlig brittisk skärpa skriver Jemima Lewis i Daily Telegraph översvallande positivt om en komponent i Obamaplanen, Taxing cosmetic surgery is a brilliant idea:

Säga vad man vill om Barack Obama, men mannen har en del briljanta idéer. För att finansiera hans 1000 miljarder dollar dyra reform för amerikanska sjukvårdssystemet vill han, till exempel, börja beskatta fåfänga.
Obamas allierade har föreslagit en 10-procentig skatt på varje plastikoperation (som inte är medicinskt nödvändig). Förra året spenderade amerikaner 10,3 miljarder på att snygga till sina näsor, förstora brösten, få fett utsuget och hår inplanterat på hjässan.
Kritiker invänder att förslaget är diskriminerande mot kvinnor som utgör 86 procent av skönhetsopererande patienter …
Detta är en form av social ingenjörskonst som inte skadar någon; och om det räddar bara en amerikan från att se ut som en siameskatt i en vindtunnel, så har Obama inte regerat i onödan.

Så säg inte att denna blogg inte tar upp positiva artiklar om Obamas politik….
(Andra intressanta bloggar om , , )

Rulla till toppen