Ännu ett fall där självförsvar fördöms?

Läser en insändare i Nerikes Allehanda, Ska man vända andra kinden till?

Jag kan inte låta bli att göra en stilla undran angående artikeln Förövare till sjukhus – nu anmäler de offret om att fyra stycken män … hoppade på en ensam 22-årig kille som försvarade sig så gott han kunde, anmäler honom för misshandel. Enligt vittnen ska killen ha tillgripit en påk eller något liknande och grep till nödvärn mot männen som attackerade honom. Det kommer att bli en utredning om det här som jag kommer att följa med stort intresse.

Ja, vi får se om den vidriga kriminologiska dogmen om att det är synd om kriminella fortfarande härskar i vårt land, och att de ska skyddas till varje pris. Allt medan laglydigt folk bara ska ta skiten, eller om de försvarar sig, räkna med att bli bestraffade av staten.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen