Roliga komiker – bara i reklamfilm

Det är kris i humor-Sverige. Med Henrik Schyffert i spetsen har svenska komiker blivit galet pretto. Jag har en tydlig känsla av att de mer är intresserade av vad andra komiker ska tycka, än om publiken har kul. Mer teknik än känsla. Mer för dem själva, än inifrån dem själva. Pretangöst så in i h-e. Totalt distanslöst. De är helt enkelt inte roliga.
Något om hur det är ställt på komikfronten säger det faktum att den roligaste svenska humorn just nu förekommer i reklamfilmer.
Hans Mosesson (ICA-Stig) och Roland Nordqvist (Teliapappan) har givit många skratt i sina roller. De bjuder på sig själva, är intressanta som personer, har utmärkt timing och förmågan att maximalt utnyttja de smala perspektiv som korta kommersiella reklamfilmer ger.
Därför är det helt rätt att den nya reklamfilm där de två möts (se den här), får medial uppmärksamhet. I Expressen, Mästarmötet, och i Resumé Ica-Stig och Teliapappan i gemensam reklamfilm.
När ska svensk humor bli rolig igen?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen