Rapport från regnigt Visby

Det regnar här i Visby. Jag som trodde det skulle vara sol och värme i det här sommarparadiset (har inte ens en jacka med mig…)
Hittills har jag slunkit förbi Företagarnas seminarium, där en amerikan-svensk-dansk negerbollsentreprenör som blev dirigent och IT-företagare talade. Jag var inte med från start, så jag vet inte riktigt vad tanken var, men nog demonstrerades att vi alla kan. (Nu lät jag som en viss amerikansk valkampanj…)
Tidningen Resumé ger ut en särskild Almedalsupplaga och i dagens upplaga framgår — inför kvällens Almedalstal av Mona Sahlin — att hon fortsätter rasa i opinionsmätningarna. Denna gång är det Novus som visar följande:

I september 2008 hade 38 procent mycket stort eller ganska stort förtroende för Mona Sahlin. När hon ikväll står på Almedalsscenen är det nere i rekordlåga 22 procent.

Inget nytt. Det som däremot retar mig är redaktören Viggo Cavlings kommentar i ledaren:

Vänsterkrafter och feminister hävdar ofta att Mona mobbas för att hon är kvinna. Ju mer jag tänker på det, desto mer tycker jag att de har en poäng.

Va? Vilken kommentar! Som om inte en manlig partiledare som gjort så många taktiska och strategiska misstag, och framför allt leder ett parti i djup identitetskris, skulle drabbas av lika lågt förtroende. Jag tror det är tvärtom. Hade Pär Nuder blivit partiledare hade hans siffror varit ännu lägre och avgångskraven tydligt skanderats inom partiet.
Nu ska jag lyssna på Fores seminarium ”Ekonomiklubben”, som annars sänds Axess.
Sedan blir det Alliansen och den paneldiskussion jag själv ska vara med i.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen