Och nu blir det reklamfilm (FP)

Jag har tidigare rapporterat om en frifräsare till riksdagskandidat inom Moderaterna, Johnny Munkhammar, som startade sin personvalskampanj före sommaren. Nu kör folkpartisten Mathias Sundin, kommunalråd i Norrköping, igång en kampanj som siktar in sig på en riksdagsplats i valet nästa år.
Jag känner Sundin som en intressant politiker med integritet, ett omdöme som tyvärr inte kan tillskrivas alltför många i Sverige idag. Han vågar ta egna grepp, som att praktisera valkampanj i USA (och träffa John McCain).
Det blir spännande att se om partierna vågar nominera självständiga personer som Sundin och Munkhammar. Och om väljarna i deras valkretsar, Östergötland och Stockholms län, kryssar för och belönar kandidater som tänker själva snarare än agerar hjärndöda megafoner åt partierna. Deras kandidaturer kräver att kulturen i partierna förändrats från den tid då jag var aktiv.
Om de överlever partijargongen och vinner väljarnas förtroende är det svenska politika klimatet bättre än jag vågar hoppas.
Ett tecken på att Sundin agerar lite annorlunda är hans kampanjmetoder och tonen i den här reklamfilmen:
httpv://www.youtube.com/watch?v=8pSgpinMJuk&feature=player_embedded
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen