Mona Sahlin lyfte inte

Jag missade Mona Sahlins tal här i Almedalen igår kväll. Det fanns så mycket annat att göra. Men av kommentarerna jag tagit del av missade jag inget viktigt. Det var “traditionellt” som det brukar heta när man menar: “vi har hört det förr”.
Också ledarkommentarerna på Almedalstalet är få eller väldigt referatinriktade, vad jag kan se. Två ledare, dock, drar några slusatser.
Folkbladet skriver i Sahlins ödesfråga:

Sahlins ödesfråga och det största hotet mot en rödgrön seger i nästa val är att många människor som tidigare röstat socialdemokratiskt och som har jobb och fasta inkomster kan frestas att välja en moderat valsedel 2010. Deras skatter har sänkts, räntorna på huslånen har mer än halverats och köpkraften har förbättrats.

Göteborgs-Posten i Partiledare i motvind:

Den förnyelse som borde blivit en konsekvens av valnederlaget 2006 har uteblivit och hittills mest ersatts av olika former av återställare.

Nej, Socialdemokraterna ser inte ut att funnit någon strategi som kan få dem att lyfta. Inte än iallafall.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen