Unga vill inte ha kollektivavtal

En av arbetsmarknadernas parter beställd opinionsundersökning visar:

8 av 10 unga vill ha någon form av individuell lönesättning, snarare än att få sina löner bestämda i centrala avtal, visar en undersökning. Bara en liten del, knappt 10 procent, är nöjda med hur det går till när deras löner sätts, visar en undersökning som gjorts av Novus Opinion på uppdrag av Almega och Ledarna.

Det rapporterar Svenska Dagbladet i Unga dissar kollektivavtal.
Och detta är en logisk hållning. Unga är arbetsrättens och kollektivavtalens förlorare. Dessa system är till för att skydda dem som redan är etablerade, medan man skapat en mycket hög tröskel in för nya på arbetsmarknaden: unga och invandrare.
Se mer: Minskat anställningsskydd ger ökad trygghet.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen