Socialdemokraterna minskade också i detta val

Valmyndighetens avrundning av valresultaten till en decimal innebär att det ser ut som att Socialdemokraterna gör exakt samma resultat som i förra Europavalet: 24,6 procent. Men med en decimal till så framgår att S har minskat. I detta val fick man 24,63 procent medan man i förra valet fick 24,65 procent.
Vi får se om detta förändras när rösträkningen slutgiltigt är fastställd. Men tills vidare kan inte Mona Sahlin hävda att hon fått ett plus kopplat till valresultatet, som hon gjorde under kvällens valvaka…
Det känns ju också lite märkligt när Sahlin motiverar segern med att Socialdemokraterna blev större än Moderaterna. Det är ju som att hon utgår ifrån att M kommer ikapp och är ett jämstort parti med S. Jag tror inte moderaterna har något emot den mentala bilden…
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen