Mona Sahlin saknar verklighetskontakt

Socialdemokratiske partiledaren fortsätter tappa förtroende, inte minst bland de egna. TV4-enkät bland S-politiker visar att 13 procent menar att Mona Sahlin stärkts av EU-valet, medan 34 procent anser att förtroendet har påverkats i negativ riktning. Kristianstadsbladet skriver i ledaren Opposition i en låtsasvärld:

Sahlin har i olika omgångar försökt slingra sig ur situationen – något som snarare har förvärrat den. I Ekot nyligen försökte hon vifta bort det dåliga resultatet med att hävda att Socialdemokraterna kommer att ha högre ambitioner i riksdagsvalet: ”Det är ju det allt handlar om för mig. Det är det som är det stora, det viktiga och det riktiga valet.”
Vad betyder det? Att Socialdemokraternas EU-parlamentariker inte förväntas göra ett ”viktigt och riktigt” jobb i Bryssel? Att alla de Socialdemokrater som engagerat sig i valet har lagt sin energi på ett låtsasval?

Ja, jag tror tidningen här pekar på kärnan i förklaringen till den prekära situationen: flera uppmärksammade uttalanden från Sahlinska partiledningen är påfallande korkade. Eller om vi ska vara mer snälla: verklighetsfrånvända. Det är som att man på Sveavägen 68 inte inser vad som händer omkring dem.
Och om den intellektuella skärpan saknas, hur ska man då kunna vända trenden?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen