Fritt vårdval i Europa

Idag är det den som har pengar som kan resa ut i Europa för att få vård i tid. Fritt vårdval hadlar om att den som inte har tillräckligt med pengar ska ha samma rätt, och få vården betald av det offentliga. Och i SVT:s EU-debatt som pågår nu, står de borgerliga för denna medborgerliga fri- och rättighet.
Vänsterblocket vill stoppa mindre bemedlade människors möjligheter till denna vård, genom att kräva förhandsbesked. Så har det varit tidigare, och då har många av Försäkringskassan fått avslag om vård i Europa. Människor har hänvisats till svenska vårdköer. Med vänsterpolitiken är det bara rika som kan få vård i tid.
Återigen handlar det om förmynderi. Men här står tack och lov är Allianspartierna i denna fråga eniga om att utgå från medborgarnas rättigheter, inte från byråkratins.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen