Ahmadinejad kräver ursäkt av Obama

Iranska regimen hånar öppet president Obama, rapporterar TV-stationen Al Arabiya:

President Mahmoud Ahmadinejad anser att president Barack Obama ska be om ursäkt för att han lagt sig i Irans inre angelägenheter … [och] syftade på Obamas uttalande där han sa sig vara ”upprörd och bestört” över Irans hantering av protesterna mot valet.
”Mr Obama gjorde ett misstag att säga detta … varför föll han i fällan och sa det som Bush tidigare har sagt”, frågade Ahmadinejad enligt den statskontrollerade nyhetsbyrån Fars.

Ja, Obama har verkligen försatt sig i en märkligt svag situation. Ska han villkorslöst samtala med dem som hela tiden spottar honom i ansiktet? Det är viktigt att komma ihåg att det inte bara handlar om honom som person, utan om Förenta Staterna och den avskräckningsförmåga som krävs för att inte extremister ska tro att ett anfall mot amerikanska intressen kan genomföras utan kostnad.
Att låta sig förödmjukas i denna del av världen är att inbjuda till att bli attackerad. Det var något George W Bush visste. Hans sa vad han menade, och menade vad han sa. Ingen kunde missförstå. Det innebar att inga nya amerikanska intressen attackerades under hans sista fyra år i Vita huset. Nu kan Obama bjuda in till samma sorts attacker som skedde under Bill Clinton: attacker mot ambassader, fartyg och andra mål.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen