Var sjunde som släppts från Gitmo begår nya terrorhandlingar

New York Times av alla tidningar avslöjar nu dokument som Obama-administrationen försökt hemlighålla: var sjunde person som frigivits från Guantanamo har återgått till terrorverksamhet, Later Terror Link Cited for 1 in 7 Freed Detainees:

En hemlig Pentagonrapport drar slutsatsen att omkring en av sju av de 534 fångar som redan frigivits och sänts utomlands från fånglägret i Guantánamo Bay, är engagerade i terrorism eller milisaktiviteter, enligt en regeringskälla.

Det var ingen bra nyhet för presidenten eftersom den kom samtidigt som han talade om att alla ska friges eller ställas inför domstol. Många frågar om det verkligen är en policy som gör världen säkrare, vilket framgår i förra blogginlägget.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , ,, ,)

Rulla till toppen